Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuws

ACM roept op overtredingen in geneesmiddelensector te melden

Ziekenhuizen, inkoopgroepen, bedrijven en iedereen werkzaam in de geneesmiddelensector krijgen de oproep van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) signalen over concurrentievervalsing en excessieve prijzen voor geneesmiddelen te melden. Dit kan ook anoniem.

Geneesmiddelen, Industrie 06-12-2023

Europese Commissie wil betaalbare medicijnen voor alle burgers

De Europese Commissie vindt dat nieuwe medicijnen goedkoper moeten worden en beter toegankelijk voor alle patiënten in Europa. Hiervoor is een grondige herziening nodig van de geneesmiddelenwetgeving, de meest uitgebreide in meer dan twintig jaar.

Algemeen, Geneesmiddelen, Industrie PW18 - 28-04-2023

Farma ter Verantwoording daagt AbbVie voor rechter

Stichting Farma ter Verantwoording is een rechtszaak gestart tegen AbbVie wegens het maken van “buitensporige winsten” op blockbuster Humira (adalimumab). Volgens de stichting heeft het bedrijf het Nederlands zorgstelsel tussen 2004 en 2018 mogelijk € 1,2 miljard te veel in rekening gebracht.

Geneesmiddelen, Industrie PW8 - 22-02-2023 1 reactie

ACM onderzoekt mogelijk excessieve prijzen geneesmiddelen

Vanwege signalen over concurrentieverstorende praktijken heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bij drie bedrijven in de geneesmiddelensector informatie opgevraagd. De ACM wil onder meer nagaan of voor een aantal geneesmiddelen excessieve prijzen worden gevraagd. De bedrijven zijn verplicht gegevens te verstrekken.

Industrie, Politiek & overheid 24-01-2023

Nog geen duidelijkheid over levering Paxlovid aan Nederland

Waar veel Europese landen al beschikken over de coronapil Paxlovid omdat ze direct met Pfizer hebben onderhandeld, wacht Nederland – dat zich aansloot bij een Europese inkoopprocedure – daar nog steeds op. Volgens het ministerie van VWS, dat ontkent de vertragende factor te zijn, was de fabrikant niet bereid Paxlovid via de gebruikelijke weg op de markt te brengen. “Inkopen met meerdere landen kost tijd, daar balen wij ook van.”

Geneesmiddelen, Industrie, Politiek & overheid PW35 - 25-08-2022

Stichting stelt Abbvie aansprakelijk voor prijs Humira

De Amerikaanse farmaceut Abbvie heeft volgens de Stichting Farma ter Verantwoording tussen 2004 en 2020 zo’n één miljard euro te veel verdiend aan blockbuster Humira (adalimumab) door een “buitensporig hoge prijs” voor het medicijn te berekenen. De stichting stelt AbbVie in een eind december verzonden brief aansprakelijk “voor de schade die haar prijsstrategie heeft veroorzaakt”.

Geneesmiddelen, Industrie PW1en2 - 05-01-2022 1 reactie

Document acties

Back to top