Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ouderenbond: apotheken moeten cash accepteren

PW10 - 03-03-2023
Apothekers moeten verplicht worden contant geld te accepteren, vindt ouderenbond ANBO. Uit cijfers van de Nederlandsche Bank blijkt dat patiënten bij 12% van de apotheken alleen met pin kunnen betalen.
Ouderenbond: apotheken moeten cash accepteren

Niet alle ouderen kunnen of willen met de pinpas betalen. Met name ouderen die niet online bankieren hebben graag contant geld in de portemonnee. Deze groep wordt nu door sommige apotheken buitengesloten, stelt ANBO, die benadrukt dat juist apotheken voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Ook de Nederlandsche Bank concludeert dat de acceptatiegraad van contant geld te laag is in de apotheekbranche. Dat geldt ook voor de retailbranches bioscopen (22% alleen pin) en parkeren (16% alleen pin). Van de winkeliers accepteert gemiddeld 4% geen contant geld.

Volgens de ouderenbond moet een patiënt die medicijnen komt ophalen contant kunnen afrekenen, omdat hij niet even naar een andere apotheek kan. Ook in bijvoorbeeld bibliotheken en ziekenhuizen is het van belang dat er een mogelijkheid blijft om contant te betalen, aldus ANBO.

Document acties

Back to top