Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Foppe van Mil op 70-jarige leeftijd overleden

22-07-2020
Openbaar apotheker Foppe van Mil is op 18 juli overleden, twee dagen nadat hij 70 was geworden. Hij speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de farmaceutische patiëntenzorg in Nederland, zowel op het gebied van onderzoek als de praktische toepassing ervan. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, zoals de KNMP Innovatieprijs en de Opwijrdaprijs.
Foppe van Mil op 70-jarige leeftijd overleden

Foppe van Mil, van 1978 tot 2000 werkzaam als openbaar apotheker in Zuid-Laren, hield zich naast de ontwikkeling en implementatie van farmaceutische patiëntenzorg ook actief bezig met het motiveren van collega's om hun voor patiënten relevante onderzoeksresultaten te publiceren. Hij was langdurig verbonden aan de redactie van het Pharmaceutisch Weekblad (PW) en de daaruit voortgekomen wetenschappelijke editie Pharmacy World & Science. Toen deze uitgave later werd omgevormd tot het International Journal of Clinical Pharmacy werd hij daar hoofdredacteur van. Deze functie heeft hij praktisch tot zijn overlijden vervuld. Voor zijn publicaties in het PW ontving hij in 1995 de Opwijrdaprijs.

Zijn contacten met gelijkgestemde collega’s in Europa en elders leidde in 1994 tot de oprichting van het Pharmaceutical Care Network Europe (PCNE). Als bestuurslid en later professioneel secretaris en adviseur van verschillende door de PCNE opgezette samenwerkingsverbanden en onderzoeksprojecten was hij de ziel van dit inmiddels wereldomspannende onderzoeksnetwerk.

 

 

Document acties

Back to top