Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

App koppelt met dossier bijnierschorspatiënt

08-02-2017
Voor patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie hebben het Radboudumc en BijnierNET de Bijnier app ontwikkeld die een koppeling maakt met het elektronisch patiëntendossier.
App koppelt met dossier bijnierschorspatiënt

Als bijnierschorspatiënten hoge koorts krijgen of last hebben van braken of diarree en de dagelijkse medicatie niet meer toereikend is, moet er snel worden gehandeld. Hiervoor is het volgens het Radboudumc en BijnierNET noodzakelijk dat de patiëntgegevens voor zorgverleners snel beschikbaar zijn.

Met de Bijnier app hebben bijnierschorspatiënten op hun telefoon 24 uur per dag inzage in het elektronisch patiëntendossier om informatie op te halen over diagnose, behandeling, medicatiegebruik en laboratoriumuitslagen.

In Nederland zijn ongeveer vijfduizend patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie. Per jaar komen ongeveer vijfhonderd van hen in een noodsituatie terecht. De app helpt volgens de makers niet alleen bij het snel en accuraat handelen voor de patiënt, maar zorgt ook voor een verlaging van de kosten, omdat onnodig (lang) bezoek aan de eerste hulp of ziekenhuisopname voorkomen kan worden.

 

Document acties

Back to top