Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Omeprazol suspensie onder merknaam Pedippi®

04-07-2022
IGJ heeft op 15 juni 2022 Curaphar laten weten dat de omeprazol suspensie grondstof syrspend kits niet meer vermarkt mogen worden. De kits zijn in strijd met artikel 40 tweede lid van de Geneesmiddelenwet.
Omeprazol suspensie onder merknaam Pedippi®

‘Het is verboden om een geneesmiddel waarvoor geen handelsvergunning geldt in voorraad te hebben, te koop aan te bieden, te verkopen, af te leveren, ter hand te stellen, in te voeren, uit te voeren of anderszins binnen of buiten het Nederlands grondgebied te brengen.’

 Pedippi® is het geregistreerd alternatief voor de omeprazol suspensie grondstof kits en is uniek geregistreerd voor patiënten vanaf 1 maand. Het is geschikt voor gebruik in NG en PEG sondes.

Kijk op de website www.pedippi.nl voor uitgebreide informatie voor de apotheek (bereidingsinstructies), de patiënt en voor antwoorden op veelgestelde vragen.

UPDATE: Verruiming regeling terugbetaling Pedippi® (poeder voor orale suspensie omeprazol)

Per 1 juli 2022 ziet de terugbetaling er als volgt uit:

  • Eerste recept voor alle nieuwe patiënten: Volledige vergoeding voor het eerste flesje bij indiening van de rekening van de apotheek én een volledig ingevuld aanvraagformulier voor de HEVO-Terugbetalingsregeling. Indien de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd, mag de vergoeding van het eerste flesje ook achteraf aangevraagd worden.
  • Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor kinderen van 0-18 jaar: €50 vergoeding per flesje (tot het maximum van de bijbetaling van €250, exclusief de vergoeding van het eerste recept, is bereikt)
  • Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor alle patiënten van 18 jaar en ouder: €25 vergoeding per flesje (tot het maximum van de bijbetaling van €250, exclusief de vergoeding van het eerste recept, is bereikt).

Chronische patiënten kunnen hiermee de bijbetaling volledig vergoed krijgen. De patiënt dient het bedrag zelf terug te vragen bij HEVO-Consult. Meer informatie kunt u vinden op de website van HEVO-consult.

ZI-nummer: 16906845
RVG nummer: 123563

 Pedippi® is geregistreerd door Xeolas Pharmaceuticals en wordt in Nederland exclusief gedistribueerd door Curaphar BV.

Referenties

1:  SmPC Pedippi® November 2019

Document acties

Back to top