Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tijdschrift Pharma Selecta stopt ermee na dertig jaar

30-03-2023
Stichting Pharma Selecta, uitgever van een naar eigen zeggen kritisch wetenschappelijk tijdschrift, gaat er na dertig jaar mee stoppen. Het laatste bulletin met onafhankelijke geneesmiddelinformatie zal in april verschijnen.
Tijdschrift Pharma Selecta stopt ermee na dertig jaar

Volgens de stichting was Pharma Selecta een wetenschappelijk kritisch tijdschrift zonder winstoogmerk dat jarenlang een tegenwicht verzorgde tegen het “commerciële geweld” van geneesmiddelfabrikanten. De stichting, die in 1986 werd opgericht, had tot doel onafhankelijke geneesmiddelinformatie toegankelijk te maken voor openbare en ziekenhuisapothekers.

Pharma Selecta viel twee keer per jaar op de deurmat en verscheen tienmaal per jaar in digitale vorm, met in elke editie onder meer een aantal beoordelingen van nieuwe geneesmiddelintroducties.

Het blad werd gedragen door vrijwilligers en werd dertig jaar lang kosteloos, zonder overheidssteun of abonnementsgelden, verspreid onder alle praktijkapothekers in Nederland. Alleen de drukkerij, eindredactie en de postbode ontvingen een vergoeding.

Volgens het bestuur is het niet mogelijk de stichting te continueren. De geplande opheffingsdatum is 1 mei.

Document acties

Reacties

02-07-2023 09:14
L.M.L. Stolk (142760) zegt:

Buitengewoon jammer dat Pharma Selecta is gestopt. Het aantal bladen met wetenschapelijke en onafhankelijke geneesmiddelinformatie slinkt helaas. Dank ook aan de vrijwilligers, waar ik zelf ook geruime tijd toe behoort heb. Juist in deze tijd is kritische en onafhankelijke informatie over (nieuwe) geneesmiddelen van zeer groot belang. Hopenlijk komen er initiatieven voor een vergelijkbaar nieuw periodiek.

Back to top