Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Start-ups in de zorg krijgen € 12 miljoen extra

PW05 - 23-01-2018
Startende ondernemingen die innovatieve technologie ontwikkelen voor de zorg ontvangen € 12 miljoen extra van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Start-ups in de zorg krijgen € 12 miljoen extra

Beide ministeries investeren het bedrag in de zogenaamde SEED Capital-regeling, waaraan drie fondsen meedoen: Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorginnovaties II. Via de SEED Capital-regeling kunnen investeringsfondsen geld steken in het midden- en kleinbedrijf met slimme zorgideeën.

FABpulou is een eerder voorbeeld van een start-up die door deze financieringsregeling is doorontwikkeld, meldt VWS. Dit bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld waarmee bij pijn in de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct kan worden bevestigd of uitgesloten.

De bekendmaking van het gereserveerde bedrag valt aan het begin van de nationale E-healthweek, die plaatsvindt van 20 tot en met 26 januari en waarin ruim tweehonderd activiteiten worden georganiseerd door het hele land. Ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, aanbieders van zorgtoepassingen en patiëntenverenigingen laten zien wat er met digitale zorg en ondersteuning mogelijk is. Zo kunnen mensen de zelfrijdende rolstoel ervaren, nieuwe gezondheidsapps uitproberen en kennismaken met robots voor zieke kinderen.

Document acties

Back to top