Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bruins verwelkomt EMA in Nederland

PW03 - 09-01-2019
Nederland heeft op 1 januari een volledig functioneel en gemeubileerde huisvesting opgeleverd voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer gemeld.
Bruins verwelkomt EMA in Nederland

Vanaf vandaag kan het EMA de huisvesting in het SPARK-gebouw, gevestigd naast het NS-station Amsterdam Sloterdijk, in gebruik nemen. Het gebouw beschikt over 850 werkplekken en een uitgebreid conferentiecentrum.

In de komende maanden kan het EMA gefaseerd verhuizen naar dit tijdelijke onderkomen. Naar verwachting zal de grootste verhuisbeweging plaatsvinden in de weken voor 31 maart, wanneer de deuren van het huidige EMA-hoofdkantoor in Londen definitief sluiten.

Op dit moment geeft volgens EMA 24% van de medewerkers aan niet mee te verhuizen naar Amsterdam – een groot deel van deze groep heeft een tijdelijk contract.

EMA heeft inmiddels al vijfduizend sollicitaties ontvangen uit heel Europa. Met de verhuizing naar Nederland start het agentschap ook een intensieve werving van personeel.

Het nieuwe – permanente – hoofdkantoor aan de Zuidas moet uiteindelijk op 15 november 2019 worden opgeleverd. Dit gebouw met twintig verdiepingen beschikt over 1300 werkplekken. Volgens Bruins ligt de oplevering van de nieuwe EMA-huisvesting op schema.

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Eggenhuisen M, EMA, Huisvesting, Verhuizen
Back to top