Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiënt OLVG krijgt coach bij gesprek arts

PW 10 - 02-03-2020
Om te zorgen dat patiënten beter voorbereid zijn voor een gesprek met een arts en een weloverwogen besluit kunnen nemen over het vervolg van hun behandeling, biedt OLVG sinds kort een medisch coach aan. Deze coach is een ouderejaars geneeskundestudent (coassistent) die een training krijgt in gespreksvoering en medische coaching.
Patiënt OLVG krijgt coach bij gesprek arts

Voorafgaand aan het bezoek met de arts neemt de coach met de patiënt het medisch traject door en bereidt het gesprek met de specialist voor. Na afloop volgt een nabespreking en schrijft de coach een helder verslag zodat de patiënt alle belangrijke medische zaken nog eens rustig kan nalezen.

“Als opleidingsziekenhuis willen wij de opleiding en daarmee de expertise van toekomstige artsen en verpleegkundigen continu verbeteren”, zegt Lotte Hoeijmakers, onderwijscoördinator OLVG.

“Door hun ervaring als medisch coach leren coassistenten zich te verplaatsen in de patiënt en ervaren zij welke vragen er leven, belangrijk om een goed gesprek te kunnen voeren.” De verwachting is dat patiënten achteraf minder vragen zullen hebben over hun behandeling.

Document acties

gearchiveerd onder: medisch coach, OLVG
Back to top