Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

IGJ: verpak en verkoop coronazelftesten per stuk

PW19en20 - 06-05-2021
Bij de introductie van de coronazelftest zijn diverse verpakkingen verschenen die niet altijd voldeden aan de eisen. Ook was de communicatie over het gebruik niet helemaal op orde. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ), die bij proefaankopen diverse tekortkomingen heeft geconstateerd.
IGJ: verpak en verkoop coronazelftesten per stuk

Om de zelftesten zorgvuldig te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat de consument precies weet welk product hij gebruikt en waarvoor, benadrukt de inspectie. Doordat onvoldoende duidelijk was aan welke vereisten de verpakking van de zelftest moet voldoen, zijn er bij de start van de verkoop van zelftesten veel variaties op de markt gekomen.

IGJ adviseert zelftesten pas te verkopen als de verpakking helemaal geschikt is voor verkoop aan consumenten. Duidelijke verpakkingen zijn het makkelijkst te realiseren als zelftesten per stuk worden verpakt en verkocht. Dat voorkomt dat verkooppunten als drogisterijen en apotheken zelf de tests moeten ompakken in verpakkingen per stuk, en het vermindert de risico’s dat er iets niet klopt aan de verpakking. Ook schept het, volgens de inspectie, meer duidelijkheid voor de consument.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: verpakking, coronazelftest, IGJ
Back to top