Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apremilast nu ook voor patiënten met Behçet

PW11 - 11-03-2020
De Committee for Medical Products for Human Use (CHMP) oordeelde positief over uitbreiding van de indicaties van drie geneesmiddelen.
Apremilast nu ook voor patiënten met Behçet

De nieuwe indicatie voor brigatinib (Alunbrig) luidt de behandeling van volwassen patiënten met anaplastisch lymfoom kinase (ALK)-positieve gevorderde niet-kleincellige longkanker (NSCLC) die niet eerder zijn behandeld met een ALK-remmer. Alunbrig was al geïndiceerd voor de behandeling van volwassenen met ALK-positieve gevorderde NSCLC die eerder zijn behandeld met crizotinib.

Aan nintedanib (Ofev) wordt de indicatie behandeling van systemische sclerose samenhangend met interstitiële longziekte bij volwassenen toegevoegd. Nintedanib was al geregistreerd bij idiopathische pulmonaire fibrose bij volwassenen.

De CHMP oordeelde positief over een nieuwe indicatie voor apremilast (Otezla), namelijk orale ulcera samenhangend met de ziekte van Behçet bij patiënten die in aanmerking komen voor systemische behandeling. Apremilast was al geregistreerd – alleen of in combinatie met een DMARD – voor de behandeling van actieve artritis psoriatica bij volwassenen met onvoldoende respons op of een intolerantie voor eerdere behandeling met een DMARD, en de behandeling van matige tot ernstige chronische plaquepsoriasis bij volwassenen met onvoldoende respons op, of een contra-indicatie of intolerantie voor, andere systemische therapieën.

Document acties

Back to top