Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meerderheid heeft geen behoefte aan contact met arts

PW10 - 05-03-2021
Sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben de meeste mensen (50-74%) geen behoefte gehad aan contact met de huisarts, fysiotherapeut of medisch specialist. Van de mensen die dat wel hadden, heeft de meerderheid de zorgverlener gewoon bezocht of digitaal dan wel telefonisch contact gehad. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel.
Meerderheid heeft geen behoefte aan contact met arts

Voor de huisarts gaf 50% van de mensen aan geen behoefte te hebben aan contact, bij de fysiotherapeut lag dit op 74% en bij de medisch specialist op 65%, concludeert het onderzoeksinstituut op basis van zevenhonderd vragenlijsten die zijn ingevuld door het Consumentenpanel Gezondheidszorg.

Een deel heeft de huisarts (42%), fysiotherapeut (22%) of medisch specialist (22%) gewoon bezocht of heeft digitaal dan wel telefonisch contact gehad. De overige groep respondenten heeft zorg van de huisarts (8%, n=48), fysiotherapeut (5%, n=35) of medisch specialist (4%, n=27) uitgesteld of gemeden. Mensen noemden hiervoor onder meer als reden dat ze de zorg niet wilden belasten of dat het niet mogelijk was een afspraak te maken.

Van de 48 respondenten die geen contact hebben opgenomen met de huisarts, vinden 24 dit achteraf gezien geen goede beslissing voor hun gezondheid. Voor de fysiotherapeut gaven 23 van de 35 respondenten dit aan en voor de medisch specialist waren dit er 12 van de 27.

Document acties

gearchiveerd onder: pandemie, arts, contact
Back to top