Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiëntenfederatie roept medicijnketen op voor overleg

PW11 - 07-03-2019
Om te onderzoeken waarom patiënten vaak bot vangen als zij geneesmiddelen ophalen in de apotheek heeft de Patiëntenfederatie Nederland alle partijen in de medicijnketen uitgenodigd voor overleg.
Patiëntenfederatie roept medicijnketen op voor overleg

Fabrikanten, zorgverzekeraars, groothandels en apothekers, maar ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn door de patiëntenorganisatie gevraagd deel te nemen aan een rondetafelbijeenkomst in Den Haag op 24 april.

De bijeenkomst over geneesmiddelentekorten is onderdeel van de actie stopdepillenchaos.nl, die de Patiëntenfederatie Nederland twee weken geleden lanceerde. Inmiddels hebben zeventienduizend mensen hun steun betuigd aan deze actie.

De federatie vraagt alle partijen naar hun eigen rol in de keten, en of ze het beeld van een pillenchaos herkennen. Welke maatregelen kunnen ze zelf nemen en wat kunnen anderen doen? Hun visies op de beschikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen gaat de Patiëntenfederatie publiceren op haar website.

Document acties

gearchiveerd onder: Geneesmiddelentekort

Reacties

07-03-2019 20:04
K.G.J. Schneider zegt:

Even het manifest lezen: https://www.patientenfederatie.nl/images/stories/Actueel/Manifest-PFN-stop-de-pillen-chaos.pdf?utm_source=patientenfederatie.nl&utm_medium=actiepagina&utm_campaign=manifest-pillenchaos

Dan weet je meteen waarom het niks gaat worden.

Back to top