Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ziekenhuisgroep Twente toegetreden tot topklinische ziekenhuizen

PW13 - 23-03-2021
Ziekenhuisgroep Twente is als 27ste lid toegetreden tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ), een vereniging met ziekenhuizen die naast basiszorg ook topklinische zorg leveren en actief zijn op het gebied van opleidingen, wetenschap en innovatie.
Ziekenhuisgroep Twente toegetreden tot topklinische ziekenhuizen

Door het lidmaatschap kunnen patiënten van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met locaties in Almelo en Hengelo, in het ZGT terecht voor zowel goede basiszorg en dienstverlening als voor hooggespecialiseerde en hoogwaardige acute en complexe zorg, meldt de vereniging STZ op haar website.

Ziekenhuizen die zijn aangesloten bij STZ moeten minimaal 13 medisch specialistische-opleidingen in huis hebben, nascholingen bieden aan specialist en huisarts, tenminste 40 plaatsen hebben voor coassistenten, 45 aiossen een plek bieden en over diverse mbo/hbo-opleidingen beschikken. Ook moet een STZ-ziekenhuis ervoor zorgen dat het opleidingsklimaat 24/7 geborgd is.

Vooral op de thema’s ‘innovatie dichtbij’ en ‘slim schalen’ scoort het Twentse ziekenhuis “uitmuntend”, aldus de vereniging.

 

Document acties

Back to top