Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CBG: anticonceptiepil voor maximaal drie maanden meegeven

05-02-2019
Om te voorkomen dat er een tekort ontstaat moeten apothekers de anticonceptiepil voor maximaal drie maanden meegeven. Dat adviseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). De voorzorgsmaatregel, die geldt tot 31 maart 2019, wordt gesteund door de KNMP.
CBG: anticonceptiepil voor maximaal drie maanden meegeven

De levering van de anticonceptiepil – levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg – is nog niet stabiel, blijkt uit meldingen die het CBG heeft ontvangen via het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en -defecten.

Een aantal geneesmiddelenbedrijven heeft aangegeven gedurende een periode van een aantal weken in kleinere of onvoldoende hoeveelheden te kunnen leveren. Oorzaken van deze leveringsproblemen zijn een toegenomen vraag en een vertraging die is opgetreden door de kwaliteitscontrole.

De verwachting is dat bedrijven die nu geen voorraad meer hebben binnen enkele weken weer voldoende kunnen leveren. Omdat sommige merken van de anticonceptiepil niet geleverd kunnen worden, kan het zo zijn dat vrouwen tijdelijk een ander merk krijgen bij de apotheek.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Anticonceptie
Back to top