Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pensioen: geen maatregelen door stijgende rente

PW9 - 21-02-2017
Door de stijging van de rente in de laatste maanden van 2016 is de premie voldoende om de pensioenopbouw van 1,3% in 2017 te kunnen financieren, meldt de Beroepsvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA). Ook blijft de jaarlijkse verhoging van 1,5% behouden.
Pensioen: geen maatregelen door stijgende rente

Mede door de dalende rente leek de premie in 2017 onvoldoende om de beoogde 1,3% pensioenbouw te kunnen betalen. De Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) had dit gemeld bij BPOA, die vervolgens kan besluiten de pensioenopbouw te verlagen of de premie te verhogen. Deze maatregelen blijken door de stijgende rente niet nodig.

BPOA had al eerder aan SPOA laten weten dat er in 2017 in ieder geval geen verhoging van de premie kan plaatsvinden.

Jaarlijks toetst SPOA of de pensioenpremie voldoende is om de pensioenopbouw van 1,3% te kunnen financieren. Daarbij staat het effect van de premiebetaling en de pensioenopbouw op de dekkingsgraad centraal. Is de premie voldoende om de beoogde pensioenopbouw te realiseren, dan is de invloed op de dekkingsgraad beperkt.

Verder meldt BPOA dat, na het vertrek van Bas Steffens uit het BPOA-bestuur, Annelies van Groningen hem als secretaris is opgevolgd.

Bij SPOA is Mariëtte van de Lustgraaf-Wielens per 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter geworden, na het vertrek van Mark Hagenzieker.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Apothekers, openbaar, Pensioen
Back to top