Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Aanbevelingen EMA voor gebruik remdesivir bij COVID-19

08-04-2020
De Committee for Human Medicinal Products van het Europees Geneesmiddelen Agentschap heeft aanbevelingen gedaan voor compassionate use van remdesivir bij de behandeling van COVID-19. De CHMP geeft daarbij ook adviezen over onder meer de dosering en behandelduur van remdesivir.
Aanbevelingen EMA voor gebruik remdesivir bij COVID-19

Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en een lichaamsgewicht van meer dan 40 kg geldt: 200 mg intraveneus op de eerste dag gevolgd door 1 dd 100 mg gedurende 9 dagen. Controles van onder andere nier- en leverfunctie zijn daarbij noodzakelijk.

Van remdesivir is in laboratoriumonderzoek activiteit aangetoond tegen SARS-Cov-2 en andere coronavirussen, zoals SARS-Cov en MERS-Cov.

Verschillende lidstaten van de Europese Unie, waaronder Nederland, vroegen de CHMP naar hun opinie onder welke voorwaarden dit niet-geregistreerde middel bij de pandemie kunnen worden ingezet. Een compassionate use-programma is normaal gesproken bedoeld voor kleíne patiëntengroepen met een ernstige ziekte waarvoor geen alternatief geneesmiddel bestaat

De aanbevelingen van de CHMP zijn te vinden via https://www.ema.europa.eu/en/documents/other/conditions-use-conditions-distribution-patients-targeted-conditions-safety-monitoring-adressed_en-2.pdf

 

Document acties

Back to top