Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Leidse promovendi winnen Europese farmaprijzen

08-02-2021
De Leidse promotiestudenten Rineke Gordijn en Claire Visser hebben met hun farmaceutische praktijkonderzoeken twee Europese prijzen gewonnen. Visser kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de Respiratory Adherence Care Enhancement (RACE) questionnaire en Gordijn voor haar onderzoek naar sildenafil als OTC-middel.
Leidse promovendi winnen Europese farmaprijzen

Het symposium van het Pharmaeutical Care Network Europe (PCNE), waar de prijzen werden toegekend, vond dit jaar online plaats (van 3 tot 6 februari). Van de zeventig ingediende abstracts (uit Europa, de VS en Australië) werden de beste acht gepresenteerd.

Gordijn deed onderzoek naar de ervaringen van openbaar apothekers in Belfast met het verstrekken van sildenafil als OTC-middel. Met interviews bracht zij de barrières en succesfactoren voor deze zorg door apothekers in kaart. Met de opgedane inzichten kunnen ook openbaar apothekers in andere landen hun voordeel doen.
Met RACE, waar Visser onderzoek naar deed, worden de barrières die astmapatiënten ondervinden bij het gebruik van hun onderhoudsmedicatie inzichtelijk gemaakt. Het instrument is bedoeld als gesprekshulp voor apothekers.

Document acties

Back to top