Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Postcodeloterij doneert € 1 miljoen voor therapieën kinderen

04-04-2023
De medische onderzoeksorganisatie Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi) krijgt € 1 miljoen van de Postcodeloterij om nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen voor kinderen die getroffen worden door verwaarloosde tropische ziekten.
Postcodeloterij doneert  € 1 miljoen voor therapieën kinderen

“Deze donatie ondersteunt onze inspanningen om iets te doen aan de systematische en onacceptabele ongelijkheid waar kinderen met verwaarloosde ziekten (NTD) mee geconfronteerd worden”, aldus DNDi-directeur Luis Pizarro.  

Jaarlijks worden meer dan een vijfhonderd miljoen kinderen wereldwijd getroffen door een NTD, waarvoor geen voor kinderen, of helemaal geen geschikte geneesmiddelen bestaan. Bovendien zijn bestaande therapieën soms complex en kunnen niet in lokale klinieken in arme landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika worden toegepast. Daarnaast missen zorgverleners vaak de ervaring om jonge kinderen, met name baby’s, te behandelen, aldus DNDi. Gevolg is dat jaarlijks miljoenen kinderen overlijden als gevolg van infectieziekten of hierdoor blijvende schade oplopen.  

DNDi is in 2003 opgericht door Artsen zonder Grenzen (MSF), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en vijf internationale onderzoeksinstituten. Sindsdien heeft de organisatie naar eigen zeggen betaalbare behandelingen ontwikkeld voor malaria, de ziekte van Chagas, hiv, slaapziekte en leishmaniasis. DNDi wil de therapieën voor kinderen de komende jaren nog veiliger, simpeler en kindvriendelijker maken.

Document acties

Back to top