Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorginstituut adviseert positief over vergoeding hiv-combinatie

10-06-2021
De langwerkende combinatiebehandeling met rilpivirine (Rekamby) en cabotegravir (Vocabria) bij een hiv-1-infectie kan worden opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Dit adviseert Zorginstituut Nederland aan de minister voor Medische Zorg.
Zorginstituut adviseert positief over vergoeding hiv-combinatie

Het Zorginstituut adviseert om rilpivirine en cabotegravir op te nemen in het GVS op bijlage 1B van de Regeling Zorgverzekering.

De combinatie cabotegravir met rilpivirine is de eerste langwerkende intramusculaire hiv-1-behandelcombinatie. Deze is geïndiceerd voor de behandeling van een hiv-1-infectie bij volwassenen die virologische suppressie (hiv-1-RNA <50 kopieën/ml) vertonen op een stabiel antiretroviraal behandelschema. De combinatie dient één keer per twee maanden intramusculair toegediend te worden.

Volgens het Zorginstituut heeft de toenmalige minister van VWS op 30 maart 2000 al aangegeven dat alle antiretrovirale middelen voor de behandeling van een hiv-infectie in principe in aanmerking komen voor opname op bijlage 1B van de Regeling Zorgverzekering. Voor deze producten is geen farmaco-economische evaluatie vereist.

 

Document acties

Back to top