Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Alternatieven voor ascorbinezuur en amoxicilline toegestaan

PW10 - 26-02-2018
In verband met tekorten van ascorbinezuur en amoxicilline is het tijdelijk toegestaan alternatieven afkomstig uit andere EU-lidstaten af te leveren aan artsen. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) besloten.
Alternatieven voor ascorbinezuur en amoxicilline toegestaan

Fabrikanten, groothandels en apothekers hoeven vooraf geen individuele toestemming meer te vragen bij IGJ voor het afleveren van alternatieven. Ook is het niet nodig een administratie voor artsenverklaringen bij te houden.

Het gaat om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor: ascorbinezuur CF 100 mg/ml injectievloeistof en amoxicilline, poeder voor oplossing voor injectie of infusie, in alle sterktes van Centrafarm en Aurobindo.

IGJ verwacht dat ascorbinezuur CF 100 mg/ml injectievloeistof in de week van 18 mei 2018 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandels en apothekers. De toestemming van de Inspectie loopt tot die datum.

Het is nog niet bekend wanneer er weer voldoende voorraad zal zijn van amoxicilline. De toestemming van IGJ loopt daarom vooralsnog tot 18 mei 2018.

Document acties

Back to top