Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Algemeen

Bruins: digitalisering in de zorg gaat te traag

Ontwikkelingen rond digitale uitwisseling van gegevens in de zorg gaan niet snel genoeg. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer.

Algemeen 19-10-2018

Woordenboek moet zorgen voor eenheid van zorgtaal

Ontwikkel een gemeenschappelijk woordenboek voor alle zorgverleners zodat gezondheidsinformatie op nationaal niveau altijd dezelfde betekenis heeft. Dat adviseren het RIVM en Nictiz aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Algemeen 17-10-2018

Bogin-voorzitter Martin Favié gaat stoppen

Martin Favié stopt na zes jaar voorzitterschap van Bogin, de belangenorganisatie voor biosimilars en de generieke geneesmiddelenindustrie Nederland.

Algemeen 15-10-2018

Green Deal-afspraken duurzame zorg

Voor een duurzamere zorg in Nederland hebben 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven afspraken vastgelegd in de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’. Ook minister Bruno Bruins van Medische Zorg heeft de overeenkomst ondertekend.

Algemeen 12-10-2018

OPTEL Certa™-software, voor onmiddellijke naleving van de FMD!

OPTEL GROUP zal aanwezig zijn op de Nederlandse Ziekenhuisfarmaciedagen 2018 in het Papendal Hotel en Congrescentrum in Arnhem op 8 en 9 november. Als wereldleider op het gebied van traceerbaarheids- en serialisatieoplossingen zal het bedrijf zijn OPTEL Certa™-software presenteren, die specifiek is ontworpen voor de naleving van de Europese Richtlijn inzake vervalste geneesmiddelen (EU FMD).

Algemeen 12-10-2018

Nederland organiseert conferentie antibioticaresistentie

Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) organiseert Nederland in april 2019 een wereldwijde ministeriële conferentie over de strijd tegen antibioticaresistentie. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg bekend gemaakt tijdens de G20 in Argentinië.

Algemeen, Politiek & overheid PW42 - 05-10-2018

Nieuwe normen medicatieveiligheid voor verpleegzorg

Omdat veel calamiteiten in de verpleegzorg worden veroorzaakt door onzorgvuldigheden rondom medicatieverstrekking start de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) met een nieuw toetsingskader medicatieveiligheid.

Algemeen PW42 - 05-10-2018

IGJ: apotheek Jacofarma is weer veilig

Het risico op fouten bij het verpakken in central filling-apotheek Jacofarma in Barendrecht is voorbij: de apotheek voldoet aan de normen. Daarmee beëindigt de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd aan de apotheek.

Algemeen PW42 - 04-10-2018

Voorzitter Pauline Meurs weg bij RVS

Pauline Meurs ziet na vier jaar af van een tweede termijn als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Algemeen 03-10-2018

Nobelprijs voor immuuntherapie tegen kanker

De Amerikaan James P. Allison en de Japanner Tasuku Honjo hebben dit jaar de Nobelprijs voor geneeskunde gewonnen. Ze hebben een nieuwe vorm van kankertherapie ontwikkeld door ons immuunsysteem te stimuleren tumorcellen aan te vallen.

Algemeen, Geneesmiddelen 02-10-2018

Maximum vitamine B6 vastgelegd in Warenwet

Voedingssupplementen mogen volgens de Warenwet per 1 oktober 2018 niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dagdosering bevatten. Een teveel aan vitamine B6 kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Algemeen 01-10-2018

Campagne om mannen te betrekken bij anticonceptie

Om mannen en vrouwen beter te laten nadenken over gedeelde verantwoordelijkheid voor anticonceptiegebruik zijn Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland een online campagne gestart.

Algemeen 27-09-2018

Eerste Kamer: eigen risico blijft komende jaren gelijk

Het eigen risico wordt voor de komende jaren bevroren op € 385. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Bruno Bruins van Medische Zorg dat dit regelt. De PVV-fractie stemde tegen, alle andere fracties stemden voor.

Algemeen 25-09-2018

RIVM: vaccin HPV is veilig

Tussen het vaccin tegen baarmoederhalskanker (HPV) en langdurige vermoeidheidsklachten bij meisjes bestaat geen verband. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Algemeen 25-09-2018

Man trekt mes in apotheek Sint-Michielsgestel

Een man heeft vanmorgen het personeel van Boots Apotheek Gestel in Sint-Michielsgestel bedreigd met een mes omdat hij zijn geneesmiddelen niet kreeg. Dat meldt de politie in Oost-Brabant.

Algemeen 24-09-2018

‘Hoge prijzen geneesmiddelen bedreigen zorgstelsel’

Als we niet optreden tegen de hoge prijzen van geneesmiddelen ondermijnen die het solidariteitsbeginsel van onze zorg. Dat stelt Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), in een opiniestuk in het Financieele Dagblad.

Algemeen, Industrie 21-09-2018

Menzis procedeert tegen Astra Zeneca voor hoog houden prijs

Zorgverzekeraar Menzis eist via de rechter ruim € 4 miljoen terug van Astra Zeneca omdat de geneesmiddelenfabrikant de duur van het patent op Seroquel zou hebben gerekt.

Algemeen, Geneesmiddelen, Industrie PW39 - 20-09-2018

Begroting VWS: Bruins eist openheid prijzen fabrikanten

Farmaceutische bedrijven die hun geneesmiddelen extreem duur verkopen, moeten inzage bieden in de opbouw van hun prijzen. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg in de Miljoenennota 2019. Verder wil de minister apothekers duidelijkheid bieden over wanneer zij zelf mogen bereiden.

Algemeen PW39 - 19-09-2018

NVZ: bestrijd hoge werkdruk met meer digitale zorg

Het aantal openstaande vacatures in ziekenhuizen is in de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld. Door te investeren in digitale zorg moeten ziekenhuizen minder afhankelijk worden van krapte op de arbeidsmarkt. Dat stelt de Vereniging van Nederlandse Ziekenhuizen (NVZ) in het jaarlijkse rapport over de branche.

Algemeen 18-09-2018

NZa ontvangt ruim 150 klachten over contractering

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in totaal ruim 150 klachten ontvangen van zorgaanbieders over contractering. Deze zomer heeft de zorgautoriteit meerdere meldingen over het contracteerproces onderzocht.

Algemeen PW38 - 14-09-2018

Document acties

Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top