Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meer scholing nodig over digitale farmaceutische zorg

PW5 - 27-01-2021
Zowel apothekers als farmaciestudenten hebben behoefte aan meer scholing over digitale farmaceutische zorg. Om e-health beter te integreren in de farmacie is meer samenwerking nodig met de experts die deze technologieën ontwikkelen en vaak van buiten de zorg komen. Dit blijkt uit een rapport van de internationale apothekersfederatie FIP.
Meer scholing nodig over digitale farmaceutische zorg

Het rapport Digital health in pharmacy education report: Developing a digitally enabled pharmaceutical workforce is het resultaat van een enquête onder ruim duizend apothekers en docenten en studenten van farmacieopleidingen wereldwijd. Doel is hun behoeftes te peilen op het gebied van digitale farmaceutische zorg. 

“Apothekers weten dat technologieën zoals, apps, wearables en artificial intelligence, toegepast kunnen worden in de farmaceutische zorg, maar er is nog weinig aandacht voor een slimme implementatie hiervan”, zegt  Aukje Mantel-Teeuwisse, hoogleraar Farmacie en internationaal gezondheidsbeleid aan de Universiteit Utrecht en een van de initiatiefnemers van het rapport.

De FIP hoopt met deze studie apothekers te stimuleren kennis en vaardigheden te ontwikkelen om de technologische transformatie te kunnen doorzetten. Het rapport komt voort uit een van de 21 doelstellingen van de FIP voor de wereldwijde transformatie van de farmacie.

Document acties

Back to top