Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ton de Boer herbenoemd als voorzitter CBG

29-07-2021
Ton de Boer is herbenoemd als voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) voor een tweede termijn van vier jaar. De Boer volgde in 2017 Bert Leufkens op als CBG-voorzitter.
Ton de Boer herbenoemd als voorzitter CBG

“Ik vind het nog steeds een eer om als Collegevoorzitter bij te dragen aan meer vertrouwen in geneesmiddelen. Want dat is waar het CBG, door beoordeling en bewaking van werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen, elke dag aan werkt", aldus De Boer.
Volgens hem is tijdens zijn eerste termijn veel zichtbaarder geworden dat het CBG er alles aan doet om het vertrouwen in medicijnen te vergroten. “We traden de laatste jaren al meer naar buiten. Maar mede dankzij de coronapandemie kwam dat in een stroomversnelling. Doelbewust hebben we gewerkt aan toegankelijkere informatie.” 
De Boer (1955) is arts, epidemioloog en klinisch farmacoloog. Sinds 2001 is hij hoogleraar Grondslagen van de Farmacotherapie aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn aantreden als Collegevoorzitter was hij ook onderwijsdirecteur van de Apothekersopleiding en hoofd van het departement Farmaceutische Wetenschappen van de UU. Hij is nog steeds als parttime hoogleraar verbonden aan de universiteit.

Document acties

Back to top