Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kabinet schakelt gezant in voor opschalen vaccinproductie

PW9 - 23-02-2021
Biopharma-ondernemer Hans Schikan gaat voor het kabinet onderzoeken hoe Nederland de productie van coronavaccins kan versnellen. Half maart rapporteert hij zijn bevindingen, schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de Tweede Kamer.
Kabinet schakelt gezant in voor opschalen vaccinproductie

Schikan, die ruime ervaring heeft in de biofarmaceutische sector, onderzoekt als special envoy de capaciteit in Nederland die benut zou kunnen worden voor het opschalen van de vaccinproductie. Ook gaat hij in gesprek met bedrijven die vaccins leveren, om te kijken of zij obstakels ervaren bij de versnelling van de productie, waarbij Nederland mogelijk kan helpen.

De Jonge verwacht dat de opdracht van Schikan ook een Europees perspectief krijgt, aangezien het Europees Parlement ook onderzoekt hoe de productie van vaccins kan versnellen. Een team van Economische Zaken en VWS ondersteunt de gezant bij zijn onderzoek.

Schikan is lid van het Top Team van de Topsector Life Sciences & Health en voormalig directeur van biotechonderneming Prosensa. Daarnaast is hij actief als voorzitter of commissaris bij verschillende biofarmabedrijven in binnen- en buitenland.

Document acties

gearchiveerd onder: gezant, vaccinproductie, kabinet
Back to top