Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oncode instituut op volle sterkte met 800 onderzoekers

31-01-2019
Bij het virtuele Oncode Institute voor kankeronderzoek hebben zich onlangs negentien nieuwe wetenschappers en hun onderzoeksgroepen aangesloten. Hiermee is het onafhankelijke netwerk op volle sterkte met ruim achthonderd fundamentele kankeronderzoekers.
Oncode instituut op volle sterkte met 800 onderzoekers

Het onderzoeksinstituut groeit met deze uitbreiding naar 62 onderzoeksgroepen, verdeeld over twaalf academische instellingen door heel Nederland. Oncode Institute verwelkomt de volgende vier nieuwe instituten: Amsterdam UMC-locaties VUMC, Universiteit Leiden, UMC Groningen en Sanquin.

De kankeronderzoekers die zijn aangesloten bij Oncode Institute richten zich op de fundamentele kennis over de moleculaire biologie van kanker. Met name op het gebied van tumorimmunologie en medische chemie heeft het instituut nu aanvullende expertise in huis gehaald. 

Het kankeronderzoeksinstituut vertaalt fundamentele inzichten in de biologie van kanker naar nieuwe diagnostische methodes, nieuwe geneesmiddelen en innovatieve behandelingen. Met als ultieme doel: patiënten te helpen overleven, de kwaliteit van leven van patiënten en betrokkenen te verbeteren en bij te dragen aan betaalbare gezondheidszorg.

Document acties

gearchiveerd onder: Kanker
Back to top