Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Futurelab: nieuwe opleiding voor biomedici

PW6 - 03-02-2017
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) lanceert het Paul Janssen Futurelab, een ‘blended learning-opleiding' voor afgestudeerde biomedische wetenschappers.
Futurelab: nieuwe opleiding voor biomedici

Futurelab, een online en oncampus leertraject, wil een nieuwe generatie biomedische professionals opleiden die op efficiëntere wijze nieuwe medische interventies zal ontwikkelen.  

Volgens de initiatiefnemers van nieuwe modulaire opleiding was er tot vandaag geen plek waar getalenteerde biomedische wetenschappers in een veilige leeromgeving kunnen oefenen op basis van real-life gegevens in gesimuleerde situaties. Het LUMC verwacht de opleiding binnen enkele jaren als master te kunnen aanbieden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: biomedisch- en klinisch onderzoek, financiën en intellectueel eigendom.

Met de online module Question-Based Clinical Development gaat de nieuwe opleiding in april van start. Na de zomer gevolgd door een on-campus training in Leiden, waarbij de internationale cursisten onder begeleiding van experts gezamenlijk werken aan casuïstiek uit het bedrijfsleven.

Futurelab is opgericht met subsidie van ZonMW en Health-Holland en in samenwerking met Center for Human Drug Research en Universiteit Leiden.

 

 

Document acties

Back to top