Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Aukje Mantel-Teeuwisse benoemd tot hoogleraar

PW06 - 01-02-2018
Apotheker Aukje Mantel-Teeuwisse, directeur van de School of Pharmacy van de Universiteit Utrecht, is benoemd tot hoogleraar Farmacie en internationaal gezondheidsbeleid.
Aukje Mantel-Teeuwisse benoemd tot hoogleraar

De nieuwe leerstoel van Mantel-Teeuwisse is verbonden aan de disciplinegroep Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie van het Departement Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Mantel-Teeuwisse gaat zich bezighouden met onderzoek naar de rol van geneesmiddelenbeleid bij het realiseren van internationale doelen op het gebied van gezondheid. Iedereen heeft recht op geneesmiddelen en farmaceutische zorg, maar in veel landen kunnen burgers daar toch niet over beschikken.

In samenwerking met diverse partijen in de internationale gezondheidszorg zal Mantel-Teeuwisse trachten de toegang tot geneesmiddelen wereldwijd te verbeteren. Dit onderzoek vindt plaats binnen het WHO Collaborating Centre for Pharmaceutical Policy and Regulation.

Daarnaast blijft Mantel-Teeuwisse verantwoordelijk voor de master Farmacie en gaat zij door met onderwijs geven bij de opleidingen Farmacie – bachelor en master – en Drug Innovation.

 

 

Document acties

Back to top