Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Forse afschrijving Fagron in VS

07-02-2017
Apotheekleverancier Fagron boekt € 48,4 miljoen af op het bedrijfsonderdeel Freedom Pharmaceuticals in de Verenigde Staten. Dat heeft vorig jaar een verlies opgeleverd van € 18,1 miljoen, heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt.
Forse afschrijving Fagron in VS

De omzet van Fagron daalde in 2016 1,3% naar € 422 miljoen en het bedrijfsresultaat, voor bijzondere baten en lasten, verminderde met 8% naar € 90,6 miljoen. Het verlies nam af: van € 24,9 naar € 18,1 miljoen.

Fagron maakt nooit cijfers per land bekend, maar de zaken in Europa en vooral Zuid-Amerika gingen goed. Het bedrijf bleef last houden van de verlagingen van de vergoedingen die verzekeraars in de VS in 2015 doorvoerden, hoewel de omzet van de steriele producten van Specialty Pharma Services in de VS steeg. Als de nieuwe faciliteit dit voorjaar volop gaat draaien, zullen de verkopen nog sterker stijgen.

CEO Hans Stols heeft in een toelichting gezegd dat de meeste activiteiten zich in 2016 “positief hebben ontwikkeld” en is tevreden over de opbrengst van de bezuinigingen.

Document acties

gearchiveerd onder:
Vacatures
Implementatie Apotheker Zorginstellingen

UPLUS | Oosterwolde of Alkmaar

Geregistreerde apotheker

BENU Apotheek Exler Noordplein B.V. | Rotterdam

Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Meer…
Back to top