Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Innovatieve fabrikanten steunen #stopdepillenchaos

20-02-2019
Ook de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) maakt zich zorgen over de geneesmiddelentekorten en steunt daarom de actie #stopdepillenchaos van de Patiëntenfederatie Nederland.
Innovatieve fabrikanten steunen #stopdepillenchaos

Dat de helft van de patiënten problemen ervaart met de beschikbaarheid van geneesmiddelen, zoals blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland, vindt de VIG “onacceptabel”.

Samen met apothekers, groothandels, patiëntenorganisaties, andere fabrikanten en de overheid wil de VIG een noodplan opstellen voor de tekorten.

Het continu drukken op geneesmiddelenprijzen is volgens de vereniging een belangrijke oorzaak voor de leveringsproblemen in Nederland. Daarom moet het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars onder de loep worden genomen.

Verder benadrukken de innovatieve fabrikanten dat door de lage prijzen veel Nederlandse medicijnen verdwijnen naar ander Europese landen, waar de prijzen hoger zijn. Belgen komen bijvoorbeeld naar Zeeland om geneesmiddelen te kopen, waardoor patiënten in Nederland misgrijpen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Geneesmiddelentekort
Back to top