Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meldpunt geneesmiddelentekorten van start

PW1/2 - 03-01-2017
Het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten is gisteren geopend. Farmaceutische bedrijven en handelsvergunningshouders kunnen er terecht om te melden dat ze de handel van een geneesmiddel stopzetten, onderbreken of in kleine hoeveelheden op de markt brengen, waardoor een tekort kan ontstaan.
Meldpunt geneesmiddelentekorten van start

Bij dit meldpunt moeten partijen ook aangeven dat zij een geneesmiddel in de handel brengen of een kwaliteitsdefect constateren. De bedrijven moeten bij een melding laten weten welke tekorten ze verwachten. Een melding is niet verplicht als een handelsvergunninghouder de handel tijdelijk stopzet, maar er nog voldoende voorraad is bij groothandels en apotheken zodat er geen tekort zal ontstaan.

De coördinatie van het Meldpunt geneesmiddelentekorten ligt bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is opdrachtgever. Bedrijven kunnen de melding opgeven bij www.meldpuntgeneesmiddelentekortendefecten.nl.

Document acties

Back to top