Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eén kwaliteitsregister voor alle assistenten

PW7 - 16-02-2017
Plannen om te komen tot één kwaliteitsregister voor alle apothekersassistenten zijn nog niet van tafel, melden Kwaliteitsregister apothekersassistenten openbare farmacie (Kaof) en Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de zorg (Kabiz).
Eén kwaliteitsregister voor alle assistenten

Onder apothekersassistenten in de openbare apotheken zou verwarring zijn ontstaan over het voortbestaan van dit register, omdat de cao-partijen hierin geen geld meer willen investeren. Hierop zijn plannen ontwikkeld om het register voor assistenten in de openbare farmacie en die in de andere takken van de farmacie samen verder te laten gaan. Naar verwachting zal dit op 1 juli 2017 zijn gerealiseerd.

Eén kwaliteitsregister betekent dat apothekersassistenten ongeacht waar ze werkzaam zijn – openbare of poliklinische farmacie, apotheekhoudende huisartspraktijken en ziekenhuisfarmacie – zich maar bij één kwaliteitsregister hoeven te registreren. Met één registratieregeling en geen extra handeling meer met overschrijven bij wisseling van de werkplek.

Document acties

Back to top