Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Naam Organon keert terug op MSD-fabriek in Oss

PW12 - 12-03-2020
Organon & Co is de naam van een nieuw zelfstandig internationaal bedrijf dat geneesmiddelenfabrikant MSD gaat starten, met Oss als Nederlandse vestiging. Dat heeft het hoofdkantoor van MSD in de Verenigde Staten gisteren bekendgemaakt. Het beursgenoteerde Organon & Co gaat zich richten op vrouwengezondheid.
Naam Organon keert terug op MSD-fabriek in Oss

Het is nog niet zeker of MSD in Oss de naam Organon & Co mag gaan gebruiken. In Nederland vindt momenteel overleg plaats met de medezeggenschapsraad en de vakbonden. Naar verwachting wordt in mei een besluit genomen over de voorgenomen splitsing in Nederland.

Met de keuze voor Organon & Co wordt een bijna honderd jaar oude naam weer in gebruik genomen, die sinds de overname door Schering-Plough in 2007 was verdwenen van de medicijnfabriek in Oss. “We zijn heel blij dat we deze naam mogelijk weer kunnen gaan gebruiken. Dit merk hoort bij Nederland en zeker bij Oss”, aldus Ben Lucas, managing director van MSD in Nederland.

Naast vrouwengezondheid gaat Organon & Co zich richten op biosimilars, oncologie en ontstekingsziekten. Ook blijft het bedrijf medicijnen ontwikkelen op het gebied van huid, pijn, luchtwegen en hart en vaten. MSD gaat zich vooral richten op oncologie, vaccins, ziekenhuiszorg en diergeneesmiddelen.

Bij MSD in Nederland werken momenteel 6000 medewerkers. Na de splitsing zijn straks zo’n 1200 tot 1600 mensen in dienst bij Organon & Co in Oss. Naar verwachting zullen wereldwijd 10.000 tot 11.000 werknemers bij Organon & Co werken.

 

 

Document acties

Back to top