Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Duizenden handtekeningen voor #WeSlikkenHetNietLanger

PW23 - 02-06-2023
De petitie #WeSlikkenHetNietLanger over de problemen in de apotheek is inmiddels meer dan veertigduizend keer ondertekend. De initiatiefnemers hopen dat er nu Kamervragen worden gesteld en zorgverzekeraars in actie komen.
Duizenden handtekeningen voor #WeSlikkenHetNietLanger

“We willen aandacht vragen voor de problemen in de apotheek door de handtekeningen aan de Tweede Kamer aan te bieden”, zegt Cocky Hardeman, één van de initiatiefnemers van de actie, die is gericht tegen de negatieve impact die het huidige beleid heeft op de patiënt. “De politiek en zorgverzekeraars zijn nu aan zet.”

Patiënten geven aan het vertrouwen in hun medicatie en de apotheek kwijt te raken en veel stress te ondervinden als medicatie niet leverbaar is, zegt Hardeman, zelf werkzaam als apothekersassistent bij Alphega Apotheek de Roerdomp in Nieuwegein.

Het feit dat steeds meer hulpmiddelen alleen via internet besteld kunnen worden, zorgt er volgens haar voor dat mensen hun zelfstandigheid verliezen. “We weten dat alle veranderingen in de apotheek vervelend zijn voor de apotheekmedewerkers, maar benadrukken vooral dat ze nog vervelender zijn voor de patiënt. Het is weer tijd voor zorg op maat.”

Actieformulier

Patiënten die het actieformulier ondertekenen geven daarmee aan dat ze last ondervinden van het voortdurend switchen van medicijn en van geneesmiddelentekorten, en dat hulpmiddelen niet meer verstrekt worden via de apotheek. 

Hardeman wijst mensen op dit formulier als zij aan de balie hun ongenoegen uiten over één van deze problemen. “We zeggen: we snappen helemaal dat het vervelend is en delen uw frustratie. Vul het formulier in, zodat dit ook duidelijk wordt voor de beleidsmakers en er hopelijk iets mee gedaan wordt.”

Document acties

Back to top