Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Laatste nieuws

Genitale klachten bij infuus met dexamethason

Patiënten die een infuus met dexamethason krijgen, kunnen hierna kortstondig genitale klachten ervaren. Dit meldt Bijwerkingcentrum Lareb naar aanleiding van drie meldingen.

Geneesmiddelen 14-01-2021

Cruciale rol ziekenhuisapotheken bij vaccinatie acute zorg

In een grote logistieke operatie hebben ziekenhuisapothekers en apothekersassistenten het vaccineren van ruim 38.000 medewerkers in de acute zorg binnen vijf dagen succesvol gecoördineerd en uitgevoerd. “Met een zo kort houdbaar vaccin moesten we snel handelen.”

Algemeen, Praktijkvoering 14-01-2021

IGJ tevreden over vaccinaties in ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben de afgelopen dagen 38.000 medewerkers in de acute zorg zorgvuldig en veilig gevaccineerd tegen COVID-19. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) na meerdere bezoeken aan ziekenhuizen.

Algemeen 13-01-2021

Gebruik bupropion zorgt voor beste bijwerkingmelding

De eerste melding over het optreden van acute gegeneraliseerde exanthemateuze pustulosis (AGEP) bij het gebruik van bupropion, van de Groningse dermatoloog Marjolein Bruijn, heeft de Prijs voor Beste Bijwerkingmelding 2020 gewonnen van Bijwerkingencentrum Lareb.

13-01-2021

Dienstapotheek Eemland wint rechtszaak van zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid moeten alsnog een overeenkomst sluiten met Dienstapotheek Eemland, oordeelt de voorzieningenrechter in Utrecht. De zorgverzekeraars hadden onterecht het contract voor farmaceutische spoedzorg geweigerd.

Algemeen 12-01-2021

Document acties

Back to top