Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Laatste nieuws

EMA: waarschijnlijk verband bloedstolling en Janssen-vaccin

Tussen het coronavaccin van Janssen en de zeer zeldzame combinatie van stolselvorming met een verlaagd aantal bloedplaatjes bestaat waarschijnlijk een verband. Dat concludeert het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

Geneesmiddelen, Industrie 22-04-2021

SWAB: monoklonale antistoffen bij COVID-19 alleen via onderzoek

Monoklonale antistoffen kunnen voorlopig alleen in onderzoeksverband worden toegepast als behandeling of profylaxe voor COVID-19-patiënten. Dat is het advies van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB), meldt de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Geneesmiddelen, Praktijkvoering 21-04-2021

Geen grotere kans op sterfte door overgewicht bij COVID-19

COVID-19-patiënten met overgewicht of obesitas lopen vaker een ernstiger infectie op dan patiënten met een gezond gewicht, maar de kans op overlijden verschilt niet. Dat blijkt uit een internationale studie in elf landen waaronder Nederland, meldt het Radboudumc.

Algemeen 20-04-2021

Driekwart personeel zorg en welzijn ervaart agressie

Driekwart van de medewerkers in de sector zorg en welzijn is in de afgelopen twaalf maanden minstens één keer blootgesteld aan agressie of ongewenst gedrag in het contact met patiënten of cliënten. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van pensioencoöperatie PGGM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Algemeen 19-04-2021

Helft patiënten ervaart bijwerking van biological

Ruim de helft (53%) van de patiënten die een biologisch geneesmiddel gebruiken voor een chronische ontsteking van de darm, gewrichten of huid ervaren tenminste één bijwerkingen. Dat blijkt uit onderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb.

19-04-2021

VKA’s: sterk verhoogd risico op artrose

Vitamine-K-antagonisten (VKA’s), ingezet voor bloedverdunning, veroorzaken een sterk verhoogd risico op artrose. Bij mensen met een variatie in het MPG-gen, verantwoordelijk voor de aanmaak van eiwitten die gewrichten soepel houden, kan dit oplopen tot een viermaal zo grote kans op artrose. Zo’n 30% van de bevolking heeft deze genvariant.

PW16 - 19-04-2021

Document acties

Back to top