Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oververmoeide Bruins gevloerd door coronapandemie

20-03-2020
Vanwege oververmoeidheid is minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport per direct afgetreden. Het bestrijden van de coronacrisis vergt topsport, maar zijn lichaam kan dat niet meer aan, schrijft hij zelf op twitter. “Weken waarin ik 24/7 aan moest staan, hebben zijn tol geëist.”
Oververmoeide Bruins gevloerd door coronapandemie

Bruins zakte woensdagavond tijdens het debat over de aanpak van de coronacrisis in elkaar. Hij liep nog zelf naar buiten, maar maakte het debat niet meer af. Zijn herstel blijkt nu langer te gaan duren.

Zijn collega Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zal vanaf nu de aanpak van deze pandemie leiden.

Oud-staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn zal gedurende drie maanden, voor de duur van de bestrijding van het coronavirus, als tijdelijke minister van Medische Zorg optreden. Als vervanger gaat hij zich bezighouden met ziekenhuizen en acute zorg.

VVD-minister Bruins werd eind 2017 benoemd tot minister van Medische Zorg in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij het UWV.

 

Document acties

Back to top