Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Frank Jansman benoemd tot bijzonder hoogleraar klinische farmacie

PW14 - 31-03-2021
Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Frank Jansman is benoemd tot bijzonder hoogleraar klinische farmacie, in het bijzonder in de oncologie, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat onderwijs geven en onderzoek doen naar medicatiebegeleiding van vooral oncologische patiënten.
Frank Jansman benoemd tot bijzonder  hoogleraar klinische farmacie

De leerstoel van Jansman, die per 1 april 2021 is benoemd, is ondergebracht bij de afdeling Pharmacotherapy, -Epidemiology & -Economics (PTEE) van het Groningen Research Institute for Pharmacy en de opleiding Farmacie.

Jansman, die medisch manager en opleider is van de afdeling Klinische farmacie in het Deventer Ziekenhuis, zal zijn werkzaamheden in het ziekenhuis combineren met onderwijs en onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). “Dat versterkt de verbinding tussen onderwijs en onderzoek van de opleiding Farmacie met farmacotherapie en farmacologie in de klinische praktijk”, aldus Jansman, die zich voor het onderwijs gaat richten op de specialistische farmacotherapie en farmacologie in de medische oncologie, hemato-oncologie, palliatieve zorg en geriatrie.

Jansman zijn onderzoek betreft de medicatiebegeleiding en farmaceutische zorg van oncologische patiënten, met specifieke aandacht voor geneesmiddelinteracties. “Daarnaast ga ik me bezighouden met farmaco-economisch onderzoek naar oncologische en andere dure geneesmiddelen.”

Jansman studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde zowel de registratieopleiding tot openbaar apotheker als tot ziekenhuisapotheker.

 

 

 

Document acties

Back to top