Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Alliance Healthcare sluit vestigingen en centraliseert in Veghel

PW21en22 - 19-05-2022
Farmaceutische groothandel Alliance Healthcare sluit distributie- en productielocaties verspreid in Nederland en brengt haar activiteiten samen op een nieuwe campus in Veghel. Voor ongeveer 240 medewerkers betekent dit meeverhuizen of op zoek naar een andere baan.
Alliance Healthcare sluit vestigingen en centraliseert in Veghel

Alliance Healthcare opent medio 2022 in Veghel een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum van Alloga, voor de opslag en distributie van farmaceutische producten. Op Alliance Healthcare Campus, de naam van de nieuwe 'duurzame' locatie in Veghel, opent het bedrijf begin 2024 nog een nieuw distributiecentrum, voor het distribueren van medicijnen en medische hulpmiddelen naar apotheken. Ook central filling en het ompakken en labelen van geïmporteerde medicijnen gaat plaatsvinden in Veghel.

Als gevolg van deze verhuizing zal Alliance Healthcare distributie- en productielocaties in Meppel en Krimpen aan den IJssel in fasen sluiten. Ook het distributiecentrum in Den Bosch, waar het hoofdkantoor van Boots-apotheken en apotheekformule Alphega is gevestigd, verhuist naar Veghel.

Voor ongeveer 240 medewerkers betekent dit meeverhuizen of op zoek naar een andere baan. Alliance Healthcare hoopt dat deze medewerkers met hun gezinnen ook naar Veghel komen. Is dat niet mogelijk dan treedt een sociaal plan in werking, met onder meer een outplacementtraject.

GDV-apotheek

SPITS Apotheek, leverancier van geïndividualiseerde distributievormen (GDV), blijft gevestigd in Apeldoorn. Het hoofdkantoor van Alcura, voor de coördinatie van medische hulpmiddelen en zorgprogramma’s, blijft in Meppel. De centralisatie in Veghel heeft, volgens Alliance, voor de medewerkers van deze vestigingen geen gevolgen.

Document acties

gearchiveerd onder: Alliance Healthcare
Back to top