Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ziekenhuizen schalen reguliere zorg verder op

21-06-2021
Het aantal operatiekamers dat beschikbaar is in de ziekenhuizen voor reguliere, niet-coronazorg, is gestegen tot 83%. Ziekenhuizen schalen de reguliere zorg weer op omdat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Ziekenhuizen schalen reguliere zorg verder op

Vorige week was 83% van het normaal beschikbare aantal operatiekamers in gebruik in de ziekenhuizen, de week daarvoor was dat nog 79%.

Nog negen ziekenhuizen zeggen de kritieke planbare zorg, de zorg die binnen zes weken moet plaatsvinden om gezondheidsschade te voorkomen, slechts deels volgens planning te kunnen leveren. Twee van de ziekenhuizen geven aan de norm van zes weken voor een deel van deze zorg nog steeds te overschrijden.

14% van de ziekenhuizen meldt de planbare zorg volledig te kunnen leveren, 77% geeft aan planbare zorg deels te kunnen leveren. De acute en semi-acute zorg is overal beschikbaar.

Het aantal verwijzingen dat huisartsen voor hun patiënten uitschrijven, ligt op 97% van wat te verwachten zou zijn zonder corona-uitbraak.

 

Document acties

Back to top