Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gewrichtspijn en vermoeidheid door nieuwe CGRP-remmers

PW26 - 23-06-2022
Patiënten met migraine die de nieuwe CGRP-remmers gebruiken hebben het meeste last van gewrichtspijn en vermoeidheid, bijwerkingen die nog niet in de bijsluiters staan. Patiënten melden ook bekende bijwerkingen als obstipatie en haaruitval, die al in enkele bijsluiters zijn vermeld. Bijwerkingencentrum Lareb ontving 109 meldingen van bijwerkingen bij CGRP-remmers.
Gewrichtspijn en vermoeidheid door nieuwe CGRP-remmers

Artsen schrijven de relatief nieuwe groep CGRP-remmers voor aan patiënten met chronische migraine bij wie andere geneesmiddelen als preventieve behandeling onvoldoende effect hadden. Het gaat om de CGRP-remmers Aimovig (erenumab), Emgality (galcanezumab) en Ajovy (fremanezumab). Patiënten dienen deze geneesmiddelen toe via een injectie.

De bijsluiters van deze middelen geven op dit moment nog weinig informatie over de mogelijke bijwerkingen. Meldingen van bijwerkingen kunnen, volgens Lareb, bijdragen aan meer inzicht wat er in de praktijk gebeurt. Het bijwerkingencentrum verwacht dat de bijsluiters in de loop van de tijd worden aangevuld met informatie over bijwerkingen.

Document acties

Back to top