Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Taakstraf apotheekmedewerker voor handel in medicijnen

PW12 - 12-03-2020
Voor het stelen van medicijnen eist de officier van justitie een taakstraf van 150 uur voor een medewerker van de apotheek in het Erasmus Medisch Centrum. De 35-jarige man nam de geneesmiddelen mee naar huis om ze vervolgens, zonder dat hij daarvoor een vergunning had, door te verkopen.
Taakstraf apotheekmedewerker voor handel in medicijnen

De politie kwam in november 2018 via twee wegen uit bij de diefstal van de Rotterdammer. Bij een controle van een auto vonden agenten van de Brabantse politie een grote hoeveelheid receptgeneesmiddelen. De bestuurder verklaarde dat hij die had gekocht van een medewerker van een ziekenhuis in Rotterdam en noemde ook een naam. Na onderzoek kwam de politie uit bij de verdachte.

In dezelfde periode had de politie in Rotterdam een afspraak bij het ziekenhuis, waar al een tijdje het vermoeden bestond dat een medewerker van de apotheek medicijnen verduisterde. Op beelden van beveiligingscamera’s was te zien dat de man geneesmiddelen in zijn rugtas stopte. Even later werd de verdachte op heterdaad betrapt en liet hij de politie zelf zien dat zijn auto vol lag met medicijnen.

Verwerpelijk

Volgens het Openbaar Ministerie handelde de verdachte in geneesmiddelen om geld te verdienen, daarbij heeft hij alleen gedacht aan zijn eigen financieel gewin en geen moment aan de eventuele gevolgen van zijn acties. De officier neemt de man niet alleen de diefstal kwalijk, maar ook het feit dat hij zware kalmeringsmedicatie illegaal heeft vertrekt aan anderen.

Dat de verdachte zo roekeloos is omgegaan met zware geneesmiddelen is zeer verwerpelijk, aldus de officier, vooral omdat hij zelf bij een apotheek werkt.

 

 

Document acties

Back to top