Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Maastrichtse apothekers in actie tegen alzheimer

PW04 - 17-01-2019
In alle 26 apotheken in Maastricht ontvangen patiënten volgende week hun medicatie in speciaal bedrukte tassen van de alzheimer-campagne ‘We zijn zelf het medicijn’. De apothekers roepen alle apotheken in Nederland op om deze campagne te steunen.
Maastrichtse apothekers in actie tegen alzheimer

De campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ is ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg, met als doel het onderwerp ‘hersengezondheid’ onder de aandacht te brengen van de Limburgse bevolking. Dat is volgens de initiatiefnemers nodig omdat Limburgers vaker ongezonder zijn en ze leven ongeveer een jaar korter dan de gemiddelde Nederlander.

In de campagne worden concrete voorbeelden gegeven van hoe men zelf het medicijn kan zijn door te werken aan een gezonde leefstijl, door onder meer gezond te eten en voldoende te bewegen.

Het Alzheimer Centrum Limburg heeft ook de app Mijnbreincoach ontwikkeld, die inzicht geeft in de gezondheid van de hersenen en het verbeteren daarvan.

De 26 Maastrichtse apotheken, die allemaal zijn aangesloten bij de coöperatie Mosapharma, gebruiken vanaf maandag 21 januari de zakken en tassen met daarop de boodschap ‘We zijn zelf het medicijn’. Elke deelnemende apotheek heeft duizend kleine zakken en vijfhonderd draagtassen ontvangen van het Alzheimer Centrum. Verder beschikken de apotheken over display-dozen en zo’n vijftig folders.

Oproep

De Maastrichtse apothekers roepen alle openbaar apothekers in Nederland op om mee te doen met deze actie, die duurt zolang apothekers deze materialen blijven uitdelen.

Apothekers kunnen de ‘We zijn zelf het medicijn’-zakken tegen kostprijs bestellen bij drukkers die ze op voorraad hebben. Ook is het mogelijk dit campagnemateriaal via een eigen leverancier te laten drukken. Informatie hierover en de gratis downloads staan op de website wezijnzelfhetmedicijn.nl.

Document acties

gearchiveerd onder: Campagne, Alzheimer (ziekte van)
Back to top