Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Monoklonale antilichamen verminderen coronavirusdeeltjes

05-02-2021
Het geneesmiddel REGN-COV2 vermindert het aantal virusdeeltjes in neus en keel van met corona besmette personen die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat komt naar voren uit de eerste resultaten van onderzoek naar REGN-COV2, een complex van twee antilichamen, dat wordt ontwikkeld voor behandeling en preventie van COVID-19.
Monoklonale antilichamen verminderen coronavirusdeeltjes

REGN-COV2 bestaat uit de monoklonale antilichamen casirivimab en imdevimab. Deze zijn gericht tegen de virale spike-eiwitten op het oppervlak van het coronavirus, SARS-CoV-2. Door binding aan deze spike-eiwitten wordt voorkomen dat het virus de lichaamscel kan binnendringen.

De beoordeling van REGN-COV2 verloopt vanwege deze hoopvolle resultaten volgens een rolling review. Dit houdt in dat de eerste gegevens al worden beoordeeld door het Europees Comittee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) in afwachting van de resultaten van nog lopende studies. Gedurende het beoordelingsproces worden nieuwe onderzoeksresultaten gedeeld. Dit versnelt de hele toelatingsprocedure.

Document acties

Back to top