Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meijler Prijs 2022 voor Merel de Boer

20-01-2023
De Meijler Prijs 2022 is door het Nederlands Bijwerkingen Fonds toegekend aan Merel de Boer voor haar artikel over bijwerkingen bij het gebruik van TNF-α-remmers door patiënten met een inflammatoire reumatologische aandoening (IRD). De Boer publiceerde eind 2021 in het Pharmaceutisch Weekblad.
Meijler Prijs 2022 voor Merel de Boer

Voor haar onderzoek aan de farmacieopleiding van de Universiteit Utrecht werkte zij nauw samen met Bijwerkingencentrum Lareb. Naast de Nederlandse publicatie schreef De Boer ook een artikel voor een internationaal tijdschrift met als volledige titel 'Analysis and visualization of the course and burden over time of adverse drug reactions (ADRs) attributed to TNFa-inhibitors in patients with inflammatory rheumatic diseases (IRDs)'.

Het abstract, gepresenteerd op het NVZA-congres 2021, werd genomineerd voor ‘Beste abstract’. Daarnaast won De Boer in 2017 de Jong Talent Prijs van de KNMP.

De Meijler Prijs is vernoemd naar prof. dr. Leopold Meijler die als eerste in Nederland en daarbuiten het belang zag van systematische aandacht voor bijwerkingen. Hij was auteur van het in 1951 verschenen eerste boek over dit onderwerp, getiteld Nevenwerkingen van geneesmiddelen.

Het Nederlands Bijwerkingen Fonds wil met de jaarlijkse Meijler Prijs het thema bijwerkingen van geneesmiddelen onder de aandacht brengen van studenten geneeskunde en farmacie, en tevens de naam van prof. Meijler in ere houden. 

 

Document acties

Back to top