Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oncode Institute verenigt vijfhonderd kankeronderzoekers

08-02-2018
Fundamentele inzichten over kanker zo efficiënt mogelijk vertalen naar betere en meer betaalbare zorg. Dat is het doel van het deze week gelanceerde virtuele Oncode Institute.
Oncode Institute verenigt vijfhonderd kankeronderzoekers

In het onafhankelijke instituut richten ruim vijfhonderd onderzoekers op het gebied van kanker zich op drie pijlers: excellent onderzoek, intensieve samenwerking en behandelmethoden sneller in de kliniek krijgen.

Oncode Institute zet geen nieuwe gebouwen neer, maar bouwt een netwerk. Ervaren wetenschappers en talentvolle jonge onderzoekers werken vanuit partnerinstellingen aan het grotere gemeenschappelijke doel. Vijf vooraanstaande Nederlandse kankeronderzoekers namen het initiatief voor dit nieuwe instituut: Hans Bos, René Bernards, Anton Berns, Hans Clevers en Jan Hoeijmakers.

De komende vijf jaar investeert KWF Kankerbestrijding, samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), Health-Holland, NWO en ZonMw in totaal € 120 miljoen in het Oncode Institute.

Document acties

Back to top