Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek Hoogezand-Sappemeer winnaar mystery guest-onderzoek

PW25 - 15-06-2021
Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer heeft in 2020 de hoogste score behaald in het mystery guest-onderzoek onder 150 apotheken. Volgens onderzoeksbureau AMP heeft deze apotheek de casussen voor farmaceutische zorg het beste opgelost.
Apotheek Hoogezand-Sappemeer winnaar mystery guest-onderzoek

Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is in juli 2018 ontstaan door het samengaan van Apotheek ’t Hooge Zand en Apotheek Kranenborg. Apotheek ’t Hooge Zand was al vijf keer eerder winnaar van het mystery guest-onderzoek van AMP.

Het onderzoeksbureau uit Vught beoordeelt de farmaceutische dienstverlening van apotheken, die vrijwillig meedoen met het Onderzoeksprogramma Kwaliteit Apotheken (AKO).

Vorig jaar kregen de apotheken zes keer bezoek door een waarnemer die, al dan niet als mystery-guest, de rol speelt van patiënt. De bezoeken hebben betrekking op receptgeneesmiddelen en op zelfzorg, en de waarnemers beoordelen of de apotheek de juiste zorg verleent. De zorg moet overeenkomen met de richtlijnen van de KNMP. Andere aandachtspunten zijn bejegening en privacy.

Wachttijd

Enkele onderwerpen die in 2020 aan bod kwamen: het overschakelen van de ene soort bloedverdunner naar een andere en een geneesmiddel tegen hoge bloeddruk. Bij de zelfzorgcasussen ging het om jeuk en bultjes door de eikenprocessierups, een pijnlijke knie, advies over vitamine D en buikklachten. Voor het bepalen van de ranking tellen alleen de casussen over zelfzorg mee. De gemiddelde wachttijd bij de apotheekbezoeken was vorig jaar 2,6 minuten.

Top 10 van 2020

De volledige top 10 van beste apotheken van 2020 volgens AMP ziet er als volgt uit: 1 Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer (Hoogezand), 2 Service Apotheek Noordhove (Zoetermeer), 3 ACN Apotheek Stad van de Zon (Heerhugowaard), 4 BENU Apotheek Hoge Vucht (Breda), 5 Service Apotheek Van Weringh (Wageningen), 6 Apotheek Heikant Veldhoven (Veldhoven), 7 Apotheek De Dragt (Drachten), 8 Apotheek Van Thoor (Maastricht), 9 Alphega Apotheek Lichtenvoorde (Lichtenvoorde) en 10 Alphega Apotheek Bakel-Milheeze, (Bakel).

 

Document acties

Back to top