Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tamara van Ark nieuwe minister Medische Zorg

PW24 - 29-05-2020
Tamara van Ark (VVD) volgt op 9 juli Martin van Rijn (PvdA) op als minister voor Medische Zorg en Sport. Van Ark was de afgelopen jaren staatssecretaris op het ministerie van Sociale Zaken. Eerder was zij vijf jaar lid van de Tweede Kamer, met onder meer zorg in haar portefeuille.
Tamara van Ark nieuwe minister Medische Zorg

Nadat minister voor Medische Zorg Bruno Bruins vanwege oververmoeidheid in maart aftrad, werd hij tijdelijk vervangen door Van Rijn. Donderdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de PvdA' er op 9 juli terugtreedt en dat de VVD een goede vervanger had gevonden. Dat bleek later die dag Van Ark te zijn. 

Als staatssecretaris van Sociale Zaken heeft zij zich beziggehouden met onderwerpen als kinderopvang, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en de Wajong. Eerder deze week loodste zij een aanpassing van de Wajong door de Eerste Kamer.

Als Tweede Kamerlid was Van Ark ook enige tijd vice-fractievoorzitter onder Halbe Zijlstra. In 2017 maakte zij deel uit van het VVD-formatieteam. Door vriend en vijand wordt Van Ark geprezen om haar soepele omgang met het parlement.

 

Document acties

Back to top