Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vitaminenwinkel Get a Drip moet handel stoppen

PW13 - 20-03-2023
Het in Rotterdam gevestigde bedrijf Get a Drip, aanbieder van vitamine-infusen en -injecties, mag geen geneesmiddelen meer invoeren, verkopen, bereiden of opslaan vanwege direct gevaar voor cliënten die deze middelen gebruiken. Dat meldt de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd (IGJ).
Vitaminenwinkel Get a Drip moet handel stoppen

De inspectie heeft Get a Drip, gevestigd in Central Plaza in Rotterdam, met ingang van begin februari een bevel opgelegd op basis van de Geneesmiddelenwet omdat het bedrijf niet beschikt over de vereiste vergunningen.

Op de locatie kunnen volgens Get a Drip vitamine-infusen en -injecties worden gekocht, die ter plekke worden klaargemaakt en toegediend, bijvoorbeeld om je fitter te voelen of om haaruitval tegen te gaan. Het gaat om producten die in Nederland gelden als niet-geregistreerde geneesmiddelen. Het bedrijf voerde deze geneesmiddelen zelf in en hield deze op voorraad.

Volgens IGJ kon de bestuurder van Get a Drip niet aantonen dat het bedrijf hiervoor beschikt over vereiste fabrikanten- en groothandelsvergunningen. Wanneer de aanbieder van vitamines alleen geregistreerde geneesmiddelen inkoopt en aanbiedt, kan het bedrijf dit bij de inspectie melden. De inspectie toetst dan of dit inderdaad het geval is.

Document acties

gearchiveerd onder: geneesmiddelenwet, IGJ, Vitaminen
Back to top