Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Erasmus MC zet casirivimab en imdevimab in tegen COVID-19

PW32en33 - 03-08-2021
Het Erasmus MC zet sinds kort de monoklonale antilichamen casirivimab en imdevimab in bij de behandeling van COVID-19-patiënten. Het betreft patiënten die zelf geen antistoffen hebben aangemaakt tegen het coronavirus.
Erasmus MC zet casirivimab en imdevimab in tegen COVID-19

REGEN-COV, bestaande uit de twee monoklonale antilichamen casirivimab en imdevimab, wordt ingezet bij patiënten die zelf geen antistoffen hebben aangemaakt tegen het coronavirus. Ongeveer een op de drie mensen die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis belandt, heeft nog geen antistoffen aangemaakt. Steeds vaker zijn dit mensen die immunosuppressiva gebruiken. Zelfs na volledige vaccinatie blijkt een deel van hen helemaal geen antistoffen te hebben aangemaakt. Zo kunnen zij, ondanks dat ze gevaccineerd zijn, toch nog ernstig ziek worden. 

De behandeling met REGEN-COV lijkt effectief. Zo blijkt uit een Britse studie dat de COVID-19-patiënten, die ten tijde van ziekenhuisopname helemaal geen antistoffen hadden aangemaakt, na behandeling met REGEN-COV gemiddeld vier dagen eerder het ziekenhuis konden verlaten. Ook was de mortaliteit in deze groep 6% lager.  

Ondanks dat de behandeling met REGEN-COV nog niet volledig is geregistreerd, heeft het European Medicines Agency (EMA) het wel goedgekeurd voor gebruik.

 

Document acties

gearchiveerd onder: imdevimab, Casirivimab, COVID-19
Back to top