Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

NVZA start afdeling voor junioren

PW1/2 - 03-01-2017
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) is op 1 januari 2017 gestart met een Juniorafdeling. Hiermee komt na vijftien jaar een einde aan de Vereniging van Apothekers in opleiding tot ZiekenhuisApotheker (VAZA).
NVZA start afdeling voor junioren

Met deze overgang willen de ziekenhuisapothekers de kwaliteit van alle opleidingen waarborgen en de stem van jonge apothekers binnen de vereniging goed aan bod laten komen, meldt de NVZA op haar website.

De Juniorafdeling vertegenwoordigt apothekers in opleiding tot ziekenhuisapotheker en openbaar apotheker specialist, projectapothekers en apotheker-onderzoekers. Ook apothekers die werken in een ziekenhuis en korter dan vijf jaar terug zijn afgestudeerd, kunnen als buitengewoon juniorlid deelnemen aan alle activiteiten.

Naast het organiseren van activiteiten voor de uitwisseling van kennis en ervaringen gaat de Juniorafdeling zich bezighouden met het verbeteren van de opleiding tot ziekenhuisapotheker. De jonge ziekenhuisapothekers zijn daarom ook vertegenwoordigd in vrijwel ieder orgaan binnen de NVZA en de KNMP dat beslissingen neemt over de opleiding, aldus de NVZA.

Ook gaat de Juniorafdeling zich inzetten om de werkomstandigheden van alle juniorleden te bevorderen.

 

 

Document acties

Back to top